Samen sterker

rabo_luchtfoto1_dom_2Rabobank bankiert coöperatief en onderscheidt zich daarmee van andere financiële dienstverleners. Coöperatief bankieren betekent langdurige relaties, een duurzame toekomst, participatie en soliditeit. De klant ervaart dat Rabobank een bank is die oogt heeft voor haar belangen als klant en de financiële risico’s. Medewerkers die hij spreekt, hebben kennis van zaken, van de economie en van ontwikkelingen in de samenleving. Rabobank - samen sterkerRabobank neemt ook haar verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid van de samenleving en speelt een actieve rol bij het versterken van de lokale economie. Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. Een van de speerpunten is het stimuleren van duurzaam en innovatief ondernemerschap. 

Kennis delen
Dit doen we door het inzetten van kennis en specifieke financieringsinstrumenten vanuit ons innovatieteam.  De bank beschikt over kennis van duurzaamheidsaspecten van talrijke branches en sectoren. Deze kennis wordt gedeeld met onze klanten alleen al door het feit dat bij kredietaanvragen wordt bezien in hoeverre een ondernemer inspeelt op die duurzaamheidsaspecten.

Samenwerken
Rabobank Utrecht participeert in samenwerkingsverbanden als UtrechtInc en de in oprichting zijnde Zorgincubator. Binnen UtrechtInc (www.utrechtinc.nl) krijgen startups in de IT ondersteuning met o.a. inhoudelijke begeleiding, masterclasses en laagdrempelige financieringen vanuit het Rabo Pre Seed Fonds. De Zorgincubator springt in op de ontwikkelingen dat ouderen steeds meer zelf verantwoordelijk zijn voor hun oudedagvoorziening. De Zorgincubator begeleidt starters, vaak mbo-ers, die hier op in willen springen bij de opstart van hun bedrijf.

Ook zijn er verschillende studentenorganisaties in Utrecht die sociaal ondernemerschap onderen jongeren bevorderen. Bijvoorbeeld Soon (www.discoversoon.nl), Move (http://stichtingmove.com) en Enactus (www.enactusutrecht.nl) . Rabobank Utrecht verbindt zich aan deze organisaties en zet samen met hen initiatieven op. `

Verbinden
De bank neemt voor begeleiding en educatie van ondernemers deel aan de Utrechtse Ondernemers Academie die succesvol ondernemerschap stimuleert onder starters en ervaren ondernemers. (www.uoa.nu) . Als maatschappelijk betrokken ondernemer is de bank founding partner van De Slinger Utrecht, een netwerkorganisatie die verbindingen legt tussen het Utrechtse bedrijfsleven en maatschappelijke initiatieven (deslingerutrecht.nl). Hetzelfde geldt voor Samen voor Nieuwegein, een specialist op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Nieuwegein (www.samenvoornieuwegein.nl) .

Duurzaam en innovatief ondernemerschap wordt voorts gestimuleerd door initiatieven als de Herman Wijffels Innovatieprijs en in samenwerking met MKB Nederland The Next Entrepreneur prijs (www.thenextentrepreneur.nl).

Door de samenwerking op te zoeken en actief aan te sluiten bij lokale initiatieven wil de Rabobank bijdragen aan het sterker maken van de regio en zich richten op een duurzame toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *