Project: Duurzame Campus

Climate-KIC-2-web Duurzame Campus www.sustainablecampus.eu
Cluster(s) involved: Integrale stedelijke opgaven
Initiator(s): Climate-KIC / EIT
Lead time: September 2013 –
USI contact: Jeroen Nagel
Film:

Eindfilm:

Short project description: Universiteiten en hun campussen zijn goede (duurzame) innovatiebronnen vanwege de werkzaamheden van de faculteiten, studenten en ondernemers – zowel start-ups als gevestigde bedrijven die van de campus willen profiteren.
Bovendien willen de meeste universiteiten zich inzetten voor een meer duurzame bedrijfsvoering. Echter zij passen zelden de baanbrekende innovatieve technologieën toe die ontwikkeld worden door hun eigen mensen.
Dit project is erop gericht om campussen door heel Europa te ondersteunen om een florerend ecosysteem (van universiteiten, leveranciers, start-ups etc.) te ontwikkelen waar nieuwe duurzame innovaties kunnen worden ontwikkeld, getest, uitgewisseld en geïmplementeerd. Het uiteindelijke doel van dit Verkenningsproject is om iedere campus binnen het Climate-KIC netwerk te voorzien van de juiste handvaten om een regionale innovatiemotor te worden waarin het gehele ontwikkelingstraject van model tot pilot tot markt is ondergebracht. Op de campus zullen nieuwe duurzame technologieën en diensten zowel ontwikkeld als gelanceerd worden, waarbij de campus en de omliggende regio als primaire markt worden gezien.Sustainable Campus foto EA kleinWebsite: www.sustainablecampus.eu
Objectives: Ontwikkeling van een ambitieus project om de duurzame ambities van 8 Europese campussen te intensiveren.
Cooperation partner(s): Universiteit Utrecht, TU Delft, Wageningen UR, Fondaterra, Universiteit van Valencia, Universiteit van Debrecen, Universiteit van Warwick, Universiteit van Berlijn.
Sponsor(s): EIT
Results: Duurzaamheidsambities vertaald naar duidelijke strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *