Project: Tergooi ontwerp duurzaam ziekenhuis

Tergoo logo Tergooi ontwerp duurzaam ziekenhuis
Betrokken cluster: Integrale stedelijke opgaven
Opdrachtgever: Tergooi ziekenhuizen
Looptijd: Oktober 2012 –
USI-contactpersoon: Jeroen Nagel
Film:

Beknopte projectomschrijving: Het Tergooi Ziekenhuis staat aan de vooravond van een ambitieuze en ingrijpende nieuwbouw van het ziekenhuis en andere faciliteiten op het terrein in Hilversum. Het project is genaamd Plan Monnikenberg.
De directie heeft zich ten doel gesteld om deze nieuwbouw zo duurzaam mogelijk plaats te laten vinden en een voorbeeldfunctie te vervullen voor andere instellingen. Het ambitieniveau ligt hoog: BREEAM very good of zelfs excellent.Een aantal zeer ervaren bureaus hebben al bijgedragen aan de planvorming en het tempo is momenteel hoog. USI en haar netwerk is gevraagd om een extra bijdrage te leveren aan het denkproces middels een serie brainstorm sessies, en specialistische vervolgtrajecten op het gebied van water, energie en grondstoffen. Lees meer.
Doelen: Identificeren van innovatieve en realistische duurzaamheidsmaatregelen
Samenwerkings-
partners:
KWR, Ecofys, USI, Eneco, Vitens, TNO e.a.
Financier: Tergooi Ziekenhuizen
Resultaten: Rapporten en studies ter verdieping en concretisering van duurzaamheidsambities, op basis van beschikbare documenten, twee ronden brainstorm sessies, gesprekken en additionele informatie (via individuele gesprekken of anderszins) en separate studies.
Onderzoeksrapport fase 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *