Project: Eurbanlab

kic-climate Eurbanlab
Betrokken
cluster:
Energie en Integrale stedelijke opgaven
Opdrachtgever: Climate-KIC, European Institute of Technology and Innovation
Looptijd: 2012-2014
USI-contactpersoon: Carolien van Hemel
Beknopte projectomschrijving: Eurbanlab is een netwerk van bestaande en nieuwe Europese ‘urban living labs’. Dit zijn stedelijke testgebieden op gebouw- of wijkniveau waarin duurzame innovaties worden gerealiseerd, geëvalueerd en verder vermarkt, ook in het buitenland.
Doelen: Het doel is om innovaties in duurzame stedelijke (her)ontwikkeling, woningbouw en renovatie te identificeren, te evalueren en de succesvolle innovaties om te zetten in nieuwe duurzame bedrijvigheid door deze te laten ‘landen’ in andere locaties in Europa, o.a. in de ‘urban living labs’ gelieerd aan het Eurbanlab netwerk.Illustratie - Urban Living Labs
Website: https://proxy.reeds.uvsq.fr/p-eurbanlab/
Samenwerkings-
partners:
(FR) Fondaterra, Advancity, Vinci, GDF-Suez, UVSQ-REEDS, École des Ingénieurs de la Ville de Paris, EPAMARNE, Paristech, (UK) Imperial College London, Institute for Sustainability, (NL) TNO, Stadshavens Rotterdam, Provincie Utrecht, Utrecht University, USI, TU Delft, (DE) TU Berlin, (ES) Instituto Valenciano de la Edificatión
Financier: European Institute of Technology and Innovation (EIT)
Resultaten: 1) Een methodiek (Reference Benchmark Tool) om innovaties in duurzame (her)ontwikkeling, woningbouw en renovatie te beoordelen op hun potentieel om ook op andere locaties te kunnen worden toegepast.
2) Een serie innovaties in duurzame (stede)bouw die daadwerkelijk op andere locaties worden gerealiseerd, leidend tot nieuwe bedrijvigheid en verduurzaming van onze leefomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *