E-waste 2.0

e-waste-20-slideEr wordt veel te weinig afgedankte elektrische apparatuur (‘e-waste’) ingeleverd voor recycling. Daarmee verdwijnen schaarse grondstoffen uit de kringloop en loopt de circulaire economie vast. Het Utrecht Sustainability Institute (USI), UtrechtInc en Wecycle organiseren daarom samen de E-waste 2.0 Challenge. We zijn op zoek naar jouw inventieve toepassing van b.v. social media, app of game die meer mensen motiveert om hun E-waste in te leveren!

Studeer je aan HBO of WO, of ben je hieraan al afgestudeerd en op zoek naar werk of net gestart als ondernemer, dien dan snel je originele idee in! Een deskundige jury beoordeelt de voorstellen, waarna de 10 beste ideeën worden genomineerd. De twee uiteindelijke winnaars krijgen de kans hun idee uit te werken met 10.000 euro ondersteuning van Wecycle, een inspirerende werkplek bij UtrechtInc voor 3 maanden en professionele ondersteuning van laatstgenoemde organisatie… een echte kickstart voor je carrière dus!

E-waste-20-button

Stuur jouw voorstel voor het verbeteren van e-waste-inzameling in jouw woonplaats met slimme ICT-toepassingen in 300 – 600 woorden, eventueel aangevuld met illustraties, vóór 23 september 2013 naar USI@UU.NL o.v.v. ‘Voorstel E-waste 2.0 Challenge’. Vermeld in het voorstel duidelijk jouw naam (en indien je in teamverband werkt ook die van jouw teamleden). Zorg dat we je kunnen bereiken: geef een geldig mailadres en liefst ook telefoonnummer op.

De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit:
– Jacqueline Cramer, directeur, Utrecht Sustainability Institute
– Jeroen Aarts, communicatiemedewerker, Utrecht Sustainability Institute
– Irene ten Dam, domeinexpert duurzaamheid, Task Force Innovatie
– Frank van Kleef, unithoofd afvalinzameldienst, gemeente Utrecht
– Jan Krans, business technologist, Atos
– Pieter Leyssius, directeur bedrijven, Rabobank Utrecht
– Roel Raatgever, managing director, UtrechtInc
– Viktor Wijnen, zakelijk directeur, Dutch Game Garden

Prijsuitreiking door Jan Vlak, directeur Wecycle en Roel Raatgever, managing director UtrechtInc

Kortom: laat de processor in je hoofd en apparatuur kraken en kom met creatieve oplossingen voor het inzamelen van e-waste in jouw woonplaats. Wacht niet te lang en ga aan de slag: no time to waste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *