Dag van de Duurzame Mobiliteit

Maandag 18 juni, 09:00 –  14:00u
Tijdelijk mobiliteitsplein, Heidelberglaan, De Uithof, Utrecht [routebeschrijving] Onderdeel van SURE 2012

De dag van de Duurzame Mobiliteit op maandag 18 juni geeft het startsein voor een regionale mobiliteitscampagne. Diverse partijen in de regio, waaronder de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht, allen verbonden in het Utrecht Science Park, zullen in een interactieve sessie plannen en maatregelen verkennen om de ontwikkeling van duurzame mobiliteit in een hogere versnelling te brengen (interne sessie). Daarnaast willen de organisaties duurzamere vormen van vervoer stimuleren onder studenten en medewerkers. Hiervoor wordt aan de Heidelberglaan een speciaal mobiliteitsplein ingericht.

Mobiliteitsplein
Op het mobiliteitsplein kunnen tussen 09.00 en 14.00 uur allerlei vormen van elektrisch vervoer worden uitgeprobeerd. Van elektrische auto tot elektrische scooter en fiets: het staat er allemaal. Geïnteresseerden kunnen een rondje maken over en rondom het Utrecht Science Park en ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Daarnaast wordt er op spinningbikes zoveel mogelijk geld bijeen gefietst voor KiKa. Dit doel is niet zomaar gekozen: KiKa is een belangrijke financieerder van het Nationaal Kinderoncologisch Centrum, dat zich ook op het Utrecht Science Park gaat vestigen. De partners fietsen dus graag voor hun toekomstige buren.

De Dag van de Duurzame Mobiliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Utrecht Science Park en Gemeente Utrecht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nicoline Meijer (teamleider corporate communicatie UU)
Tel.: 030 2531744 / mail: N.E.Meijer@uu.nl